Rhythm'n blues


Rhythm'n blues er lidt af en rodekasse for musik, der ikke er hverken 'rigtig' jazz eller 'ægte' blues. Nedenfor har jeg samler en række af mine yndlingskunstnere indenfor denne genre.

Jimmy McGriff
Denne plade med Jimmy McGriff er sjælden idet optagelserne aldrig er genudgivet på CD på grund af problemer med rettighederne til disse indspilninger. Det dejlige nummer I cover the Waterfront stammer fra pladen 'A Bag Full of Soul' fra 1966 på plademærket 'Solid State'. Tror du at Jimmy Smith er den eneste, der kan spille swingende orgelmusik, så hør en gang her...

Louis Jordan
Men vi er nok lidt tættere på Rhythm'n Blues med et par numre med Louis Jordan, som vel sammen med folk som Joe Turner og B. B, King var blandt de første, der lagde grunden til først Rock'n Roll og dermed til man betegner som Beat musik i dag. De fleste er formentlig ikke klar over, hvor det hele stammer fra, så du får lidt forklaringen her.

Vi slår i første omgang to fluer med et smæk og lytter til to numre med B.B. King, der spiller gamle Louis Jordan numre fra CD'en "Let the good times roll". Det swinger ret godt: Let the good times rollog Caledonia.

Så tager vi et par originale Louis Jordan titler senere...

Men inden vi lukker og slukker er her et enkelt nummer med violinisten Stuff Smith. Det er Undecided. Ja sådan kan en violin også lyde...

Swingmusikken skal nok have sin egen side engang, men indtil videre...