Venstre Guldborgsund
Hvad vil vi?. . . Ældrepolitik

En tryg alderdom hvor livsglæde er i fokus

af Claus Bakke

Langt de fleste ældre klarer sig godt hele livet med lidt eller ingen hjælp.

Alderen og de efterhånden tilstødende skavanker gør at en del ældre dog har brug for kommunens tilbud indenfor hjemmepleje, hjemmesygepleje, ældrevenlig bolig, genoptræning eller vedligeholdelsestræning, kosttilbud m.m.

Venstre kæmper for at systemet tager udgangspunkt i den enkelte ældres behov og ønsker, så de ældre bevarer størst mulig indflydelse på eget liv hele livet:

  • Vi ser kommunen som den visiterende myndighed, og ønsker på sigt at den udførende hjælp primært gøres af private. På den måde kan vi som myndighed sikre kvalitetsstandarderne og kontrollere at den ældre får den service vedkommende er visiteret til.
  • Vi anser privatiseringen af den udførende hjælp, som en af måderne til at udvikle fagligheden, arbejdsglæden og dermed kvaliteten, som opstår i mødet mellem den ældre og personalet. Hermed får vi bugt med det al for høje sygefravær i ældreplejen.
  • Vi håber, at loven om friplejebolig vil fremme udviklingen af private botilbud til de ældre.
  • Vi er således imod, at kommunen får mulighed for at tilbyde tilkøbsydelser, da det ikke er en kommunes kerneopgave.
  • Vi anser de frivillige organisationer og borgere, som en meget betydningsfuld samarbejdspartner på tværs af sundhed, ældre og handicappede, der bør nyde stor opbakning fra byrådet.














































Ældrepolitik i Guldborgsund

af Edvard Traberg

Det skal være trygt at være ældre i Guldborgsund
Ældre borgere skal behandles med værdighed og respekt. Ældre er selvstændige personer og som resten af befolkningen individuelt forskellige. De har personlige krav og forventninger til den offentlige service. Derfor skal der være fleksibilitet og valgfrihed i tilbudene til den ældre.

Den ældre og Systemet
Vi mener systemet skal tilpasses den ældre og ikke omvendt.

Aktiviteter
Det er vigtigt at den ældre deltager aktivt i det sociale liv, det være sig i foreninger i nærområdet eller i de offentlige tilbud. Det frivillige arbejde skal understøttes, ligesom enhver ældre skal motiveres til at deltage i forskellige aktiviteter. Derved fastholdes den mentale og fysiske sundhed længst muligt.

Hjælp når det er nødvendigt
Når en borger får behov for hjælp, skal vedkommende hurtigt tilbydes relevant støtte, f. ex. en plejehjemsplads eller hjælp i hjemmet. Systemet skal tilpasse sig borgerens ønske, så den ældre bevarer sin valgfrihed.

Forebyggelse
I de offentlige tilbud skal sundhed have en høj prioritet. Det er først og fremmest vigtigt at forebygge sygdom og svaghed. Men samtidig er det afgørende at der er en god og effektiv genoptræning efter sygdom, så den ældres egne ressourcer fastholdes.

Læs også Claus Bakkes indlæg om sundhed.













































updated: October 10 2017 11:32:41 - web design:SH-Grafik