Lolland-Falster Links - planlagte websider

Ålholm gods - det er meget beklageligt, at der på Internettet ikke findes en dækkende beskrivelse af dette markante gods. Man leder forgæves efter oplysninger, men finder kun hvad biletterne til automobil-museet koster.

Fuglsang gods - der findes ganske vist flere websider, der beskæftiger sig med godsets historie - men ingen samlet fremstilling, der illustrerer godset og dets historie.

Kæmpetræer - Danmarks to ældste og største træer findes på Lolland-Falster. Det ene, Frostrupegen, er gemt i et krat og opdages kun, hvis man ved hvor man skal lede, mens Valdemarsegen ved Corselitze er lidt lettere at lokalisere. Oplysninger om disse imponerende 4-500 år gamle træer, skal man lede endnu længere efter på Internettet...

Oldtiden - på Lolland og Falster findes en mængde oltidsminder fra sten- og bronzealder. Disse bemærkelses-værdige minder om regionens tidligste historie er meget fragmentarisk beskrevet. Ved et tilfælde fandt vi en fortræffelig fotoserie/beskrivelse af oltidsminderne i Frejlev skov udarbejdet af Søren Fåborg-Nielsen. Der er imidlertid et utal af tilsvarende attraktioner i regionen, der helt er overset.

 

 

 

Mere generelt mangler oplysninger, der behandler Lolland-Falster som et samlet område. De fleste mennesker råder  i dag over et transportmiddel, der gør det muligt, at nå alle hjørner af regionen på en endagsudflugt. Det er derfor vigtigt ikke kun at fokusere på lokale seværdigheder. Det er imidlertid næppe muligt at ændre dette forhold uden en overordnet turistorganisation til styring og koordination af den lokale indsats. Der kan hentes megen inspiration ved at undersøge hvorledes sagen gribes an for eksempel i den tyske del af Østersøområdet.

Vi har naturligvis været fuldt beskæftiget med indsamling og organisering af links til Lolland-Falster Links websitet og har endnu ikke haft tid til at udarbejde nye websider om de mange emner - både lokale og mere overordnede - der mangler, for at have en dækkende beskrivelse af Lolland-Falster regionen. - Det vil vi forsøge at råde bod på i den kommende tid...

Krattet den 6. august, 2005

dr. scient. Søren W. Rasmussen
Skovstræde 22
4891 Toreby L
www.swr.dk