Seneste nyt fra redaktionen...


08.03.10 - Gennemgribende revision af Lolland-Falster Links...

De seneste to år har vedligeholdelsen af Lolland-Falster Links (LFL) været noget forsømt. Finn Krone er flyttet og har ikke haft tid til sin regelmæssige jagt på nye hjemmesider. Mange hjemmesider er nedlagt eller flyttet så linket på LFL ikke længere peger på hjemmesiden.

For at råde bod på den manglende vedligeholdelse har jeg omskrevet og udbygget den del af CMS systemet, som anvendes til at vedligeholde LFL, så det mere effektive identificerer døde links. Det har medført, at over 700 links til hjemmesider er fjernet fra LFL.

Som vi alle ved vokser træerne ikke ind i Himlen, så det er muligt/sandsynligt, at nogle af de fjernede links faktisk er korrekte, men er registreret som døde på grund af svagheder i min automatiske rutine. Hvis linket til din hjemmeside er forsvundet, så send mig et par ord, så fejlen kan blive rettet.

Vi kan dog stadigvæk love, at de forslag til nye links vi modtager via hjemmesiden fra personer, organisationer og foreninger bliver lagt på plads indenfor få dage. Og at man modtager besked, når det er sket.

Det undrer os stadig - nu lidt mere -, at de mange organisationer, der beskæftiger sig professionel med turismen i regionen overhovedet ikke bidrager til vedligeholdelsen af Lolland-Falster Links. Det ville være en stor hjælp, hvis vi modtog lister med relevante links fra de forskellige turistbureauer.

Det totale antal links på LFL i dag den 8. marts 2010 er 1.58213.01.08 - Nye links tilføjet...

Vi forsøger stadig at vedligeholde Lolland-Falster Links, selvom det efterhånden kniber med at få tid til det. Det er længe siden, at der er gennemført en egentlig revision af samtlige links så der er sikkert en del døde links som får lov til at ligge som skeletter indtil næste hovedrevision.

Vi kan dog stadigvæk love, at de links vi modtager via hjemmesiden fra personer, organisationer og foreninger bliver lagt på plads indenfor få dage. Og at man modtager besked, når det er sket.

Det undrer os stadig - nu lidt mere -, at de mange organisationer, der beskæftiger sig professionel med turismen i regionen overhovedet ikke bidrager til vedligeholdelsen af Lolland-Falster Links. Det ville være en stor hjælp, hvis vi modtog lister med relevante links fra de forskellige turistbureauer.

Det totale antal links på LFL i dag den 13. januar 2008 er omkring 2.53826.05.07 - Nye links tilføjet og de døde er fjernet...

Vi vedligeholder stadig Lolland-Falster Links, selvom det sker med lidt uregelmæssige mellemrum for tiden. På grund af andre opgaver har vi ikke været så flittige til den løbende revision.

Vi kan dog stadigvæk love, at de links vi modtager via hjemmesiden fra personer, organisationer og foreninger bliver lagt på plads indenfor få dage. Og at man modtager besked, når det er sket.

Det undrer os stadig - nu lidt mere -, at de mange organisationer, der beskæftiger sig professionel med turismen i regionen overhovedet ikke bidrager til vedligeholdelsen af Lolland-Falster Links. Det ville være en stor hjælp, hvis vi modtog lister med relevante links fra de forskellige turistbureauer.

Det totale antal links på LFL i dag den 26. maj 2008 er omkring 2.52617.02.07 - Hele databasen valideret...

Samtlige links på Lolland-Falster Links er kontrolleret og døde links fjernet.  I forbindelse med denne revision er tilføjet en række nye funktioner til CMS softwaren, der forhåbentlig gør det lettere at holde link-databasen opdateret i fremtiden.

Vi vil i øvrigt gerne gøre brugerne opmærksomme på, at hverken Finn eller jeg selv er tankelæsere. Opdager I som brugere af Lolland-Falster Links fejl og mangler, vil vi meget gerne have det at vide. Det er et stort - og ulønnet - arbejde, der lægges i at holde databasen opdateret og enhver hjælp bliver påskønnet.

Det undrer os lidt, at specielt de mange organisationer, der beskæftiger sig professionel med turismen i regionen overhovedet ikke bidrager til vedligeholdelsen af Lolland-Falster Links. Det ville være en stor hjælp, hvis vi modtog lister med relevante links fra de forskellige turistbureauer.

Det totale antal links på LFL i dag den 17. februar 2007 er omkring 2.47202.11.06 - Hele databasen valideret...

Samtlige links på Lolland-Falster Links er kontrolleret og en hel del døde links fjernet. Der vil i øvrigt komme mange flere rettelser i den nærmeste fremtid efterhånden som Storstrøms Amt  - og dermed deres udmærkede hjemmeside - nedlægges. Der er ret mange henvisninger på Lolland-Falster Links til oplysninger, der ligger på amtets hjemmeside, som muligvis må fjernes, når amtet er nedlagt den 1. januar 2007.

I forbindelse med denne revision er tilføjet en række nye funktioner til CMS softwaren, der forhåbentlig gør det lettere at holde link-databasen opdateret i fremtiden.

Det totale antal links på LFL i dag er omkring 2.54005.07.06 - Revision næsten færdig...

Den gennemgribende revision af samtlige links på Lolland-Falster Links er nu tilendebragt. Der kan være småting hist og her - som vi meget gerne vil høre om, hvis du skulle støde på en af dem.

Det totale antal links på LFL i dag er omkring 2.540


30.06.06 - Større revision igang...

Efter nogen stilstand er vi i gang med en større revision af LFL. Det vil sige Finn Krone er færdig med sin manuelle gennemgang af samtlige links - og jeg (swr) er som sædvanlig bagefter med at lægge de kontrollerede links på plads. Søgefunktionen er imidlertid opdateret, så hvis du anvender den til at lede med, skulle du kunne finde samtlige links på LFL.

Vi bliver i øvrigt meget glade, når kvikke brugere gør os opmærksomme på ændringer og fejl. Det gør det meget nemmere for os at vedligeholde websitet.

En lærerig historie...
Til almindelig orientering vil jeg gøre opmærksom på en af internettets svarheder: Jeg blev kontaktet af Hoby Put & Take og lidt anklagende spurgt om hvor vi havde fået vore oplysninger fra: Det var helt forkert hvad der stod på LFL om Put & Take søen i Hoby! - Forklaringen var, at Hoby Put & Take slet ikke har nogen hjemmeside eller noget domæne. Oplysningerne stammede fra en helt anden - en lystfisker, der for år tilbage havde samlet oplysninger om Put & Take søer i Storstrøms amt. - Og tilsyneladende senere glemt alt om sit site.

Derfor: Anskaf et domæne og som minimum en enkelt side på nettet med oplysninger om jeres virksomhed - som I selv kan kontrollere. Det er ikke ret dyrt (1-300 kroner for webhotel samt 50 kroner for domænet, begge dele årligt). Det sikrer, at kunderne ikke bliver fornærmede, når oplysninger de tror er korrekte faktisk er forældede - og slet ikke stammer fra jer selv.

Annoncer
Nogle har måske bemærket, at der er kommet en annonce på forsiden. Det drejer sig om SH-Grafik, en informationsformidlingsvirksomhed, hvor både Finne og jeg for arbejder. Så har du behov for at gøre dig bemærket på internettet så kontakt os. Vi har meget rimelige priser og er formentlig de to personer, der bedst kender Lolland-Falster set fra internettet.

Det totale antal links på LFL i dag er omkring 2.700 (men der forsvinder nok nogle, når revisionen er færdig)


22.03.06 - Tysk version af Lolland-Falster Links færdig...

Takket været Elisabeth Haug's utrættelige indsats er den tyske version nu også helt færdig med tyske undertekster og det hele. Så mangler vi bare, at de mange webredaktører følger vores eksempel og fremstiller engelske og tyske versioner af deres website, så festen ikke standser, når turisten har klikker på linket til websitet i Lolland-Falster Links.

Det er på det seneste lykkedes, at overtale Jesper Hjelme (det var nu ikke særlig svært...) til at assistere med illustrationerne til Christian Lorentzens to hjemmesider om slotte og herregårde på Lolland og Falster. Vi glæder os allerede til at se Jespers fremragende billeder ledsage Christian Lorentzens kompetente beskrivelser af disse historiske bygningsværker.

Det totale antal links i dag er 2.516


23.02.06 - Engelsk version af Lolland-Falster Links færdig...

Den engelske version er nu færdig med overskrifter og stikord til samtlige emnesider på indeks siden. Vi arbejder videre på en tilsvarende tysk udgave. Senere kommer sandsynligvis en spansk version.

Vi har ændret en smule på navigeringen, idet tilbage-pilen på samtlige emnesider er erstattet med dansk, engelsk og tysk flag så det er muligt, at vende tilbage fra emnesiderne til indekssiden på det sprog man kom fra.

Det totale antal links i dag er 2.516


20.02.06 - Anmeldelser på Netavisen...

Som det måske vil være brugere af Lolland-Falster Links bekendt, er Finn og jeg blevet hyret til på skift at anmelde websites på netavisen Lokalnyheder.  Foreløbige er følgende hjemmesider blevet anmeldt:

1. Gedser turistbureau (15.01.06; SWR)
2. Faaborg-nielsen (22.01.06; SWR)
3. Albuen (29.01.06; FK)
4. Nysted mole (05.02.06; SWR)
5. Naturpark maribo (12.02.06; FK)
6. Sundruten (19.02.06; SWR)
7. Døllefjelde-musse marked (26.02.06; SWR)
8. Visit marielyst (05.03.02.06; FK)
9. Lolland-Falsters herregårde (12.03.06; SWR)
10. Billeder fra Lolland (19.03.06; SWR)

Stort set samtlige anmeldelser har berørt websites, der har relation til markedsføringen af Lolland og Falster som turistmål med henblik på, at tiltrække flere turister til regionen. Det er derfor meget skuffende, at der blandt de mange reaktioner vi har modtaget ikke har været en eneste fra personer, der er beskæftiget indenfor turistforeningerne.

Senest er websitet 'Møn Rundt på Cykel' på netavisen blevet fremhævet, som et skoleeksempel på hvordan professionelle mediefolk kan fremstille cykelferie på Møn så man straks får lyst til at droppe turen til Mallorca og tage til Møn i stedet for. Prøv at sammenligne denne hjemmeside med den Lolland-Falsterske udgave af et cykelferie website på 'Sundruten'. Ikke sandt! man ser tydelig forskellen mellem den professionelle og amatøren.

Det undrer mig (SWR) blot, at vi på Lolland-Falster næsten altid hører til blandt amatørerne. Har vi slet ingen personer, der tager turisterhvervet alvorligt? - Der er jo både arbejdspladser og indtægter i turisme. Men man skal selvfølgelig gøre sig klart, at intet (udover lommeuld) kommer af sig selv. Det er ikke nok, at sidde på sin flade og vente på at turisterne dukker op af sig selv.

Der er kommet en ny emneside på LFL: 'vore egne favorit links' hvor I vil finde en skønsom blanding af de websites vi selv har glæde af at besøge. Mange af disse links findes desværre kun på engelsk.

Bemærk at der nu også findes en engelsk version af Lolland-Falster Links. Det totale antal links i dag er 2.516


06.02.06 - Hovedkategorier nu også på tysk...

Finn og jeg har længe talt om, at der burde være en tysk og en engelsk oversættelse ihvertfald af hoved-kategorierne på Lolland-Falster Links. Desværre mestrer ingen af os tysk, så den opgave har ligget stille. Indtil nu:

Elisabeth Haug, der arbejder som volontør på Sønderskovhjemmet, tilbød til vores store glæde at klare de paragraffer. Så nu kan tysktalende besøgende i det mindste blive ledt på sporet af de mange interessante oplysninger om regionen, der findes på Lolland-Falster Links - selvom de selvfølgelig ikke vil være i stand til at læse langt de fleste af oplysningerne. Men man kan jo ikke få både i pose og sæk.

Måske skulle de ansvarlige for de mange websites vi linker til, prøve at kommer op af stolene og begynde at lede efter deres "Elisabeth" og få oversat deres website, så andre end danskere kan få glæde af indholdet.

Og i morgen kommer der såmænd også en engelsk version af Lolland-Falster Links. Det totale antal links i dag er 2.432


04.02.06 - Stikordsfacilitet på hovedsiden...

For at gøre det lidt lettere at finde de links man leder efter, er alle links til undersider på hovedmenuen nu forsynet med nøgleord for den underside cursoren peger på. Selvom vi har gjort os stor umage for at opdele de mange links på en logisk måde, har det vist sig, at vores logik ikke altid svarer til vore brugeres.

I den seneste tid har Finn Krone kontaktet de fleste ejere af de websites vi linker til. På baggrund af de mange svar vi i den forbindelse har modtaget, er der sket en del rokering rundt på emnesidernes links. Forhåbentlig når vi en dag frem til en "endelig" løsning.

Vi vil i øvrigt begge gerne takke de mange brugere, der har taget sig tid til at besvare vores henvendelse med ros, ris og positiv kritik. Vi vil gøre vores bedste for at inkorporere de mange forslag i Lolland-Falster Links.

Det totale antal links i dag er 2.430


25.01.06 - Ny kategori oprettet: Politi og Retsvæsen...

der, som navnet siger i fremtiden vil indeholde denne type emner. Forhåbentligt hjælper det en anelse på overskueligheden.

Det totale antal links i dag er 2.383
 


20.01.06 - Anmeldelser af websites på netavisen, lokalnyheder.nu...

De to redaktører på Lolland-Falster Links har indgået aftale med netavisen lokalnyheder.nu om at levere en ugentlig anmeldelse af enkelte af de websites, der er indekseret på Lolland-Falster Links. Første anmeldelse kunne læses i søndags (15. januar) under overskriften "Ugens hjemmeside". Den næste anmeldelse kommer søndag den 22. januar. Læs anmeldelserne selv og se om I er enige i vores bedømmelser.

Jeg ser på besøgstælleren på Lolland-Falster Links, at vi hastigt nærmer os besøgende nummer 10.000. Vi tager det som et udtryk for, at der er en del personer i regionen, der har opdaget vores website og nogle, som måske endda har glæde af det. Vi takker ærbødigst...

Det totale antal links i dag er 2.341
 


08.01.06 - Sprogkoder indsat på samtlige links...

Omsider er vi færdige med at indsætte sprogkoder på de 2.336 links, der i dag findes på Lolland-Falster Links. Du finder sprogkoderne DE for tysk version og UK for engelsk udgave af websites ved siden af karakteren for websitet. Er der ingen angivelse, findes websitet kun på dansk.

Det er bemærkelsesværdigt, at så mange at de sider, der også henvender sig til turister, kun findes i en dansk udgave. Det bekræfter min tidligere iagttagelse, at man på inden for turisindustrien på Lolland-Falster er af den opfattelse, at turister nok kommer af sig selv - uden at man behøver at gøre sig ulejlighed med at reklamere for regionens fortræffeligheder.

Med kommunesammenlægningen kan man måske håbe, at markedsføringen af Lolland-Falster bliver varetaget lidt mere professionelt. Man skal blot huske på, at nedsættelse af diverse turistfremmende udvalg ikke registreres af potentielle turister, DER LIGE NU planlægger deres kommende sommerferie.

Man bliver nødt til at se i øjnene, at snak, rapporter og udvalg IKKE gør nogen forskel. Det der behøves er PENGE, FANTASI og DYNAMISKE personer med ideer og visioner, personer der har indset, at turistindsatsen ikke skal udgå fra torvet i Maribo, men fra torvene i München, Amsterdam og Birmingham.

Det totale antal links i dag er 2.336
 


02.12.05 - Ændring af side-layout...

For at gøre anvendelsen af Lolland-Falster Links lidt mere brugervenlig har vi ændret en smule på linksidernes layout således, at den overordnede kategori siden er placeret under, er anført øverst på siden sammen med sidens titel.

Forhåbentlig gør denne ændring det lidt lettere, at lære hvorledes emnesiderne er grupperet. Vi er udmærket klar over, at opdelingen i kategorier og gruppering af links kan diskuteres (og er blevet diskuteret på redaktionen). Der eksisterer formentlig ikke nogen fuldkommen løsning. Inden du giver helt op, så prøv søgefunktionen. Den vil i de fleste tilfælde bringe dig på sporet af det website du leder efter.

Vi er desværre ikke kommet så meget længere med at indsætte sprogkoder for de enkelte links. Vi arbejder stadig på sagen, men det er et stort arbejde, da det kræver gennemgang af samtlige links på sitet.

Det totale antal links i dag er 2.314
 


30.11.05 - Søgedatabasen er nu opdateret...

Ved en beklagelig fejl er den database, der anvendes til søgning på Lolland-Falster Links ikke opdateret i den seneste måned. Det har medført, at man har søgt forgæves efter de seneste links, der er lagt på websitet. Denne fejl er rettet nu, så du også kan finde de nyeste links med søgefunktionen.

Vi er desværre ikke kommet så meget længere med at indsætte sprogkoder for de enkelte links. Vi arbejder stadig på sagen, men det er et stort arbejde, da det kræver gennemgang af samtlige links på sitet.

Det totale antal links i dag er 2.314
 


19.11.05 - Sproginformation stadig under implementering...

Vi arbejder stadig på at inkludere en kode, der viser, om der på de enkelte websites findes oplysninger på engelsk og/eller tysk. Dette har krævet en væsentlig modifikation af cms softwaren, der anvendes til at administrere Lolland-alster Links. Softwaren fungerer nu og der resterer således kun at tilføje sprogkoder for de relevante links.

Af hensyn til den turistmæssige markedsføring af Lolland og Falster vil vi gerne gentage vores opfordring til ejere af hjemmesider, der kunne være af interesse for regionens turister, om at udfærdige engelske og tyske versioner af indholdet. Husk at give Lolland-Falster Links' redaktion besked, så vi kan korrigere linket. Brug for eksempel vores kontakt side til at sende oplysningerne - eller ring på 3616 2259.

En omhyggelig gennemgang af samtlige links på Lolland-Falster er netop tilendebragt af Finn Krone, så der skulle ikke være flere "døde" links tilbage. I betragtning af, at vi har at gøre med 2.263 webmasters, vil der naturligvis til stadighed ske ændringer med de refererede websites. Vi vil derfor blive meget glade hvis de mange webmasters vil gøre sig den ulejlighed at fortælle os om væsentlige ændringer, specielt hvis et website skifter URL.

Det totale antal links i dag er 2.263
 


24.10.05 - Sproginformation for links...

Af hensyn til brugere, der ikke forstår dansk, er tilføjet oplysninger, der indikerer om den referede hjemmeside udover en danske version også findes på engelsk (UK) og/eller tysk (DE). Sprogangivelserne findes efter kvalitets angivelsen for det enkelte link. Parker cursoren over linket for at se disse oplysninger.

Det vil tage lidt tid inden samtlige links på Lolland-Falster Links er forsynet med sprogkode, så vær venligst tålmodig. Bemærk også at vi i øjeblikket tester den nye funktion, så de angivne sprogkoder er muligvis ikke korrekte.

Af hensyn til den turistmæssige markedsføring af Lolland og Falster vil vi gerne opfordre ejere af hjemmesider, der kunne være af interesse for regionens turister, til at udfærdige engelske og tyske versioner af indholdet. Husk at give Lolland-Falster Links' redaktion besked, så vi kan korrigere linket. Brug vores kontakt side til at sende oplysningerne.
 


11.10.05 - Lolland-Falster Links opdateret...

Omsider er det lykkedes at fordele alle nytilkomne links på de rigtige sider. Har du forslag til links, eller er du utilfreds med placeringen af enkelte links hører vi meget gerne fra dig.


06.10.05 - Nye links...

Seneste tilkomne links befinder sig i øjeblikket på pending links siden - og vil blive anbragt på deres rette plads inden længe.


06.10.05 - Turistforeningerne ???

På redaktionen venter vi stadig spændt på reaktioner fra turisterhvervet på Lolland og Falster. Websitet er jo primært tænkt som en hjælp for personer beskæftiget med markedsføring af området. Dette er udførligt beskrevet i forretningsplanen for Lolland-Falster Links projektet. Derfor:

Kære turistforeninger på Lolland og Falster,
Hvad er jeres mening om Lolland-Falster Links? er det til nytte eller er det spild af tid? Kender I allerede de refererede seværdigheder? eller er I lige glade?

Hvad mener I, at man ellers kunne foretage sig for at forhindre, at turisterne svigter regionen næste år? Ville det hjælpe, hvis man udarbejdede en tysk/engelsk version af Lolland-Falster Links og angav om refererede hjemmesider var forsynet med tysk/engelsk oversættelse?


06.10.05 - Nye links...

Seneste tilkomne links befinder sig i øjeblikket på pending links siden - og vil blive anbragt på deres rette plads inden længe.


06.10.05 - Seneste redaktionelle ændringer af LFL's struktur

Af hensyn til det tilstundende valg til de to nye storkommuner, Guldborgsund og Lolland er oprettet en separat side med henvisninger til de deltagende partier og deres kandidater. I samme anledning vil storkommune / region siden blive omstruktureret.


06.10.05 - Opdatering af sitet

På grund af travlhed med andre gøremål, er det nogen tid siden, at der er lagt nye links på Lolland-Falster Links. Det betyder ikke, at projektet er opgivet; i den nærmeste fremtid vil vi bringe sitet up-to-date med de ventende, pending, links.