flere essays fra checkjobnet...

Spagetti og skumfiduser...

Ledighedsministeren har med sit seneste tiltag til bekæmpelse af arbejdsløsheden overbevisende bekræftet min antagelse beskrevet i tidligere essays: Hun er en total katastrofe...

 

Hvad stiller vi op med de arbejdsløse ?

Jeg har efterhånden mange gange, fremhævet vigtigheden af, at ledige anvender tiden til at forbedre deres kvalifikationer, således at de er bedre rustet til et nyt arbejde, når de på et tidspunkt forlader ledighedskøen - og at det er mere hensigtsmæssigt, at ledighedsministerens bevillinger til aktivering af ledige, så hurtigt som muligt flyttes til undervisningsministeriet.

For nylig kunne man i aviserne læse (se for eksempel Poul Damgårds artikel: "Råd til sygemeldt: Tænk Smerterne væk!" på fødevareforbundets hjemmeside) at ledige - af godkendte eksterne aktører - blev sat til at bygge tårne af spagetti og skumfiduser. Man kan selvfølgelig påstå, at det også er en form for kompetence, at kunne bygge et tårn af spagetti og skumfiduser. Jeg tvivler dog stærkt på, at denne noget særegne kompetence er særlig efterspurgt blandt landets private og offentlige virksomheder.

Hvordan man som ledighedsminister kan anvende skatteydernes penge til at undervise ledige i bygning af tårne med skumfiduser og spagetti  er uhørt - og bekræfter, at aktiveringsmidlerne snarest bør fratages ledighedsministeriet og flyttes til en mere ansvarligt ministerium, i.e. undervisningsministeriet.

Fjolser og småkriminelle - hvad siger befolkningen ?
Selvom der er tradition for fjolser og småkriminelle i ledighedsministeriet, må grænsen efterhånden være nået. Problemet har efter min opfattelse sin rod i, at forholdene i dette ministerium er meget vanskelige at beskrive i korte, slagkraftige sætninger. Jesper Tynell brugte mange timers radioudsendelser på at afdække Claus Hjort Frederiksens ulovligheder - og blev belønnet med den højeste journalistiske udmærkelse: Cavling prisen - uden at det vakte nogen videre bestyrtelse i befolkningen - eller affødte nogen konsekvenser for hr. Frederiksen.

I modsætning til den opstandelse i befolkningen, vi for nylig blev vidne til, da kongehuset annoncerede, at der ventes tvillinger - kan visse ministre tilsyneladende opføre sig, som de finder for godt - uden at ret mange så meget som løfter et øjenbryn, endsige letter rø... fra sofaen og går på gaden for at demonstrere mod de uduelige ministre.


Flytning af kasser...
Et citat fra ovenstående artikel på fødevareforbundets hjemmeside: "...
Næste dag kom jeg så til at snakke om mine rygsmerter med den unge kvinde, der ledede foretagendet. Dem kunne jeg tænke væk, sagde hun. Det var sådan set ligesom at flytte en kasse. Så kunne man sætte kassen med smerter hen på hylden! Det kunne jeg slet ikke forholde mig til."


Her har vi at gøre med noget, der minder om sort magi og heksekunster - anvendt til flytning af kasser. Det lyder nærmest som et mirakel...! - På den anden side skal man jo ikke afvise et fænomen, blot fordi det strider mod al erfaring og sund fornuft. Det gælder jo om, at bevare et åbent sind...

Det slog mig i øvrigt, da jeg læste ovenstående, at hvis den eksterne aktør, som stod for spagetti-skumfidus kurset, virkelig var i stand til at flytte kasser alene ved tankens kraft, var det måske en ide, at melde sig til kurset og lære lidt mere om, hvordan man bærer sig ad.

Om flytning af Inger-Sussi ved tankens kraft
Hvis man kan flytte andet end kasser op på hylder - efter passende træning - kunne man måske lære at flytte mennesker. De er ganske vist ret tunge, men historien melder på den anden side intet om hvilken type kasse, der var tale om på kurset - og om kassen var tom eller fuld af mursten og hvor stor kassen var.

Hvis aktørens kasse for eksempel var én, der havde indeholdt et køleskab og som, da aktøren flyttede den, var fuld af mursten, ja, så begynder det at ligne noget.

Min(e) trofaste læser(e) af mine essays (hvis der overhovedet er nogen, der læser dem?) har sikkert allerede regnet ud, hvor vi bevæger os hen: "Flytning af Inger-Sussi til Nakskov sammen med hele ministeriet".  Jeg ved selvfølgelig ikke hvor meget tankekraft, der skal til den opgave, men jeg er ret god til at tænke, så det bliver nok ikke noget større problem. Hvis en yngre kvindelig aktør kan flytte en kasse, skulle jeg nok kunne flytte et enkelt ministerium - med minister.


Risikovurdering af kasseflytning ved tankekraft
Det ligger lige til højrebenet på et senere tidspunkt at flytte Inger-Sussi med ministerium videre til en fjern afkrog af kloden. Indien for eksempel. Dér er arbejdsløsheden et ganske anderledes alvorligt problem end i Danmark. Og så er der en befolkning på over en milliard - så dér kommer de ikke til at kede sig...

Det eneste problem ved denne kasseflytning ved tankekraft er, hvis andre end jeg selv lærer at mestre kunsten. Så ville verden gå rent af lave: Folk og ting ville farte rundt på kloden og man ville ikke ane hvor man befandt sig, når man vågnede om morgenen.

Den begavede læser har sikkert allerede spekuleret på, hvor langt man mon kan flytte en kasse alene ved tankekraft. Det står ikke særlig præcist i citatet. Måske kan man kun flytte tingene nogle få meter. Er det tilfældet, betyder det, at flytningen til Nakskov vil komme til at vare en rum tid - måske længere tid end der er til valget næste år. Og så kan det jo være lige meget, så vil det blive Inger-Sussis efterfølger, der muligvis skal flyttes.

Om efterfølgeren har jeg skrevet i mit forrige essay:

 

Men hvem får vi så i stedet for ???

Sandsynligheden for at den næste ledighedsminister bliver en kompetent, velbegavet, visionær, fremsynet og handlekraftig person er desværre temmelig ringe. Der er en tilbøjelighed blandt små, usikre ledere til at tøve med at ansætte personer, som lederen tror er klogere end han/hun selv. Så med Lars Løkke Rasmussen/Helle Thorning Schmidt som ansvarlig for valget af Inger-Sussis efterfølger er der en stor risiko for, at han/hun vælger den forkerte. Og så er vi lige vidt...

 

Den nye ledighedsminister ? - undertegnede ?

Jeg vil derfor foreslå, at jeg selv udnævnes til ny ledighedsminister. Jeg har både en lang fortid på det private arbejdsmarked og en - noget kortere - fortid som ledig. Jeg kender derfor både ledighedssystemet og arbejdsmarkedet ud og ind og ved derfor nøjagtig, hvor der skal sættes ind for at bringe lidt fornuft og realitet i håndteringen af ledigheden - og samtidig spare samfundet for betragtelige midler. - Og flytning af kasser ved tankekraft vil øjeblikkelig blive forbudt - eller beskattet i en grad, som vil afholde folk fra at flytte rundt på tingene - og mig til Nakskov.