flere essays fra checkjobnet...

Flere overspringshandlinger ??

Luftakrobat - Inger-Sussi springer igen

Jeg har tidligere skrevet om Inger-Sussi's overspringshandlinger (se: "Om overspringshandlinger og flerkoneri". Det var da hun midt i den komplicerede administration af sit budget på 214 milliarder opdagede, at et par fremmedarbejdere havde mere end én kone.

Nu kan man i avisen (Berlingske den 29. april 2010) læse, at Inger-Sussi blæser til kamp for at udrydde de mange regler, som ledige møder gennem deres ørkenvandring gennem systemet. Det morsomme er, at det er hende selv, der har indført de regler, som hun nu benævner "bøvlet". Og selv sammenlignet med Claus Hjort Frederiksen har hun nået at indføre forbavsende mange regler i sin korte tid i beskæftigelsesministeret. Claus magtede kun at indføre 171 nye love og regler siden han den 30. oktober 2006 lovede at afskaffe alle unødvendige regler på beskæftigelsesområdet. Det beløber sig til ca. 57 stykker per år!

 

Der blev nu ikke afskaffet særlig mange regler i Claus Hjorts tid i ministeriet, så de har nok været nødvendige næsten alle sammen!

 

Og den ide, at lave en masse regler for bagefter at tilbyde at fjerne dem igen, har Inger-Sussi lynhurtigt fattet. Der skal simpelthen laves mange flere love og regler - for eksempel 72 om året - og der skal være en meget større del af dem, der er inderligt overflødige. Så er man klar til at iværksætte overspringet.

 

Godt tænkt Inger-Sussi

Ved først at indføre et stort antal overflødige love og regler - og så bede landets borgere om hjælp til at afskaffe dem igen under devisen "Væk med bøvlet - Fortæl beskæftigelsesminister Inger (Sussi) Støjberg hvordan" har hun tilsyneladende fundet sig til rette i sit ministerium og har lært at overspringe lidt mere raffineret end da det drejede sig om flerkoneri. I denne disciplin slår hun faktisk Claus Hjort med flere myggemavehår. Han magtede kun at opfinde 57 overflødige love og regler per år (men tilbød dog at fjerne dem selv!), mens Inger-Sussi præsterer hele 72 love og regler. Og det bare det første år! - Hvad kan det ikke blive til, når hun kommer rigtig i gang...Og så gider hun ikke engang, at fjerne dem selv, men skal befolkningens hjælp til oprydningen! Slapt!

 

Man kan i øvrigt undre sig over, at hun ikke selv er klar over, hvordan de love og regler hun selv har lavet, kan afskaffes. Er hun ved at blive dement? eller har hun bare en meget dårlig hukommelse. Hvad enten det ene eller det andet er tilfældet, er det ikke kvalifikationer, som man forventer af en minister i landets regering. Det havde måske været en god ide, at undersøge om de love og regler hun har indført virkelig var nødvendige - inden de blev indført.

 

...eller en falliterklæring?

Det forekommer mig, at det tidligere og det nuværende fjollehoved i beskæftigelsesministeriet, meget overbevisende demonstrerer, at de begge er komplet uegnede til at bestride det ansvarsfulde hverv som minister for landets ledige. De anser begge landets indbyggere - deres vælgere - for imbecile tosser, som ikke med det samme gennemskuer deres luftakrobatik: Først, med stort besvær for ministeriets ansatte, medarbejderne i direktorat og styrelse, ansatte i landets jobcentre og a-kasser for ikke at tale om de arbejdsløse, udarbejdes love og regler, som alle - inklusiv de selv - ved, er inderligt overflødige. Dernæst beder de andre om at hjælpe med at afskaffe lovene og reglerne igen. Og allerværst: Dette ørkesløse pjat foregår, mens antallet af unge ledige uden anvendelige kompetencer vokser og vokser.

 

Det er egentlig mærkeligt, at det i det hele taget er lovligt, at lege med love og regler på denne måde? Måske skulle Inger-Sussi afslutte sin karriere med at skrive en sidste lov, en lov, der gør det strafbart, at spilde landets resurser med pjank og pjat.

 

Man kunne jo samtidig inkludere en paragraf i denne afsluttende lov, som også gjorde det strafbart, at stemme på fuldstændig inkompetente personer ved Folketingsvalg...?

 

Flyt beskæftigelsesministeriet til Nakskov

Som sædvanlig skal du, kære læser ikke snydes for mit personlige løsningsforslag. Det er jo nemt at brokke sig; men betydelig mere kompliceret at finde løsninger. Jeg er desværre temmelig sikker på, at den bedste løsning, nemlig at fjerne Inger-Sussi fra Folketinget, ikke er praktisk mulig med den nuværende grundlov. Så dén løsning vil jeg se bort fra.

 

Hvad der derimod er muligt, på baggrund af den aktuelle debat om udflytning af offentlige institutioner til udkantsområder i den "rådne banan", vil være at flytte beskæftigelsesministeriet - inklusiv Inger-Sussi - til Nakskov. Dér vil hun og ministeriets øvrige medarbejdere få ledighedsproblemerne tæt ind på livet og vil ved selvsyn kunne iagttage resultaterne af deres teoretiske lovgivningsarbejde. Jeg er helt sikker på, at det vil være en øjenåbnende oplevelse for dem, af udskifte de trygge kontorer i København med lokaler i Nakskov.